Australias 2,5 GW grønne hydrogenhub starter byggingen tidlig neste år

Den australske regjeringen sa at de hadde "avtalt" å investere 69,2 millioner dollar (43,7 millioner dollar) i et hydrogenknutepunkt som ville produsere grønt hydrogen, lagre det under jorden og rør det til lokale havner med sikte på å eksportere det til Japan og Singapore.

I en forhåndsinnspilt tale som ble spilt for delegatene ved Hydrogen-toppmøtet i Asia-Stillehavsområdet i Sydney i dag, sa den australske føderale ministeren for klimaendringer og energi Chris Bowen at Central Queensland Hydrogen Center (CQ) Den første fasen av byggingen av -H2 vil begynne "tidlig neste år".

Bowen sa at senteret vil produsere 36 000 tonn grønt hydrogen per år innen 2027 og 292 000 tonn for eksport innen 2031.

"Dette tilsvarer mer enn dobbelt så mye drivstoff til Australias tunge kjøretøy," sa han.

Prosjektet ledes av det statlige kraftselskapet Stanwell i Queensland og utvikles av japanske selskaper Iwatani, Kansai Electric Power Company, Marubeni og Singapore-baserte Keppel Infrastructure.

Et faktaark på Stanwells nettsted sier at hele prosjektet vil bruke «opptil 2500 MW» med elektrolysører, med den innledende fasen for å starte kommersiell drift i 2028 og resten kommer online i 2031.

I en tale på toppmøtet sa Phil Richardson, daglig leder for hydrogenprosjekter i Stanwell, at en endelig investeringsbeslutning om den innledende fasen ikke vil bli tatt før slutten av 2024, noe som tyder på at ministeren kan være altfor optimistisk.

Sør-Australia velger utvikler for hydrogenprosjektet, som vil motta mer enn 500 millioner dollar i subsidier.Prosjektet vil omfatte solcelleelektrolysører, en hydrogenrørledning til Gladstone havn, hydrogenforsyning for ammoniakkproduksjon, og et "hydrogen flytende anlegg og skipslastingsanlegg" ved havnen.Grønt hydrogen vil også være tilgjengelig for store industrielle forbrukere i Queensland.

Front-end engineering and design (FEED) studien for CQ-H2 begynte i mai.

Queensland minister for energi, fornybar energi og hydrogen Mick de Brenni sa: "Med Queenslands rike naturressurser og klare politiske rammeverk for å støtte grønt hydrogen, forventes det at innen 2040 vil industrien være verdt 33 milliarder dollar, noe som øker økonomien vår, støtter arbeidsplasser og bidrar til å dekarbonisere verden.»

Som en del av det samme regionale hydrogenhub-programmet har den australske regjeringen forpliktet $70 millioner til Townsville Hydrogen Hub i det nordlige Queensland;48 millioner dollar til Hunter Valley Hydrogen Hub i New South Wales;og 48 millioner dollar til Hunter Valley Hydrogen Hub i New South Wales.70 millioner dollar hver for Pilbara- og Kwinana-knutepunktene i Vest-Australia;70 millioner dollar for Port Bonython Hydrogen Hub i Sør-Australia (som også mottok ytterligere 30 millioner dollar fra delstatsmyndighetene);70 millioner dollar 10 000 dollar for Tasmanian Green Hydrogen Hub i Bell Bay.

"Australias hydrogenindustri forventes å generere ytterligere A$50 milliarder (US$31,65 milliarder) i BNP innen 2050," sa den føderale regjeringen i en utgivelse Skap titusenvis av jobber.

 

Veggmontert energilagringsbatteri til hjemmet


Innleggstid: 30. oktober 2023